Tijdens een prachtig gesprek zegt Cor Rosbeek opeens - over mij en mijn werk: 'Paul maakt woord van beeld en beeld van woord'. Een rakere typering heb ik nimmer gehoord.
www.heinvanmaasdijk.com
Helaas, Hein: 1935 2015

Communicatieadviseur is ook maar een woord. Bij mij houdt het in:

1. Weten, invoelen, aanvoelen waarover het gaat. Niet over 1 nacht ijs. Luisteren, dus. En lezen, kijken, zoeken, ontleden, wegen, denken, nadenken.

2. Terugbrengen tot de kern. Doelgroepen, doelpersonen zijn niet gebaat bij complexe materie. Die moet worden gecomprimeerd, gereduceerd, vertaald. Om in tempo te kunnen worden begrepen. En om kans te maken over te komen.

3. Een verhaal vertellen. Hoe kort ook. Omzetten in woord en beeld, in beeld en woord. Het directe van beeld, de energie van taal. In samenspel. Toegespitst op het publiek waarvoor en het medium waarin.

Overigens:
Ik ben een generalist.
Ik beleef werkplezier aan vrijwel alle disciplines. Naast analyse, strategie, creatie ook aan het contact met opdrachtgevers, de keuze van middelen, het signaleren van nieuwe ontwikkelingen, kwaliteitscontrole en het samenwerken met anderen. Onder meer op de vakgebieden p.r. en sociale media.

En:
Ik heb een commerciële ondergrond. Dankzij mijn ruime ervaring met vooraanstaande bedrijven en merken. In de sector cultuur kan dat nog wel eens van pas komen.

(Voorbeelden van werk in de rubriek werk. CV in de rubriek pm)