Paul Mertz, communicatieadviseur. Kunst en cultuur, vooral.
Zo is dat gegroeid. Maar ik ben absoluut niet eenkennig. ?>>!Kort en krachtig. Elf stromingen in de beeldende kunst. In maximaal 35 woorden per stuk>>

Blij

Een tijdje hing er een donkere wolk boven deze site. Bezoeken ging prima, doch er kon niets meer worden aangepast of aangevuld.

Maar nu schijnt het zonnetje weer. Op een andere plek: www.paulmertz.nu Nu accentueert de actualiteit, die we zo misten. Overigens blijft .nl wel in de lucht. Omdat er dingen op staan die interessant zijn en blijven en voorts als archief en geheugen. Dus kom af en toe gewoon eens langs en wees voortdurend welkom op paulmertz.nu - ontworpen en verzorgd door Titus Swart.

Kunst

Ook dit jaar is dat woord weer zorgvuldig vermeden, in de Troonrede. Krijgt Rutte het niet uit de pen? Of krijgt de koning het niet uit de mond?

Tot mijn grote vreugde mag ik Rijksmuseum Twenthe terzijde staan bij het ontwikkelen van de campagne voor de wel zeer bijzondere tentoonstelling over Gerard de Lairesse. Dit is de eerste advertentie (week 33 in NRC en de Volkskrant). Meer>>
www.rijksmuseumtwenthe.nl

Goed bijennieuws!
Dank zij Greenpeace gaat Jumbo vóór 2020 alleen nog Nederlandse groenten en fruit aanbieden die zijn gekweekt volgens de criteria van Milieukeur. Dat wil zeggen: gifvrij. Zulks houdt een drastische vermindering in van het gebruik van bestrijdingsmiddelen op akkers en in boomgaarden. Verder komen er 2 tot 3 keer zoveel biologische producten in het schap en worden boeren eerlijk beloond voor duurzame productie.

Ook Albert Heijn gaat bijen beter beschermen. Lidl laat het vooralsnog afweten (‘t Is maar dat u het weet).

Zeven magische bergen door Ugo Rodinone, Nevada, mei 2016
>>


Op zaal met de kunstenaar, Vik Muniz Links in de achterhoek, groot: de anatomische les van Rembrandt. Foto: Ivo Hoekstra.

Schijnbaar achteloos staan ze in een verder lege zaal, hun gezicht naar de muur. Wereldberoemde schilderijen, vijftien in getal. Waaronder: de Mona Lisa, de sterrennacht van Vincent en de dames van Picasso. Ze vragen ditmaal om aandacht voor hun achterkanten. Meer>>Kleinzoon Thomas is twee als er bij hem Diabetes 1 wordt geconstateerd. Klemmende zaken: wat is diabetes, wat is de oorzaak, wat doe je er tegen? En: hoe vertel je dat? Aan grootouders, bijvoorbeeld, aan anderen en niet in de laatste plaats: aan kinderen zelf? Mama Myrthe voegt de daad bij de vraag. Ze bedenkt een icoon, Beertje Bikkel en schrijft een verhelderend boekje. Met illustraties van eigen hand. Uiteraard speelt Thomas de hoofdrol. Hij wordt nauw bij het proces betrokken. Evenals zijn neef Max, die als klankbord fungeert. Snapt-ie, om en nabij, wat er aan de hand is?

Beertje Bikkel wordt uitgegeven door MvS Creations, meet 14,5 x 21 cm, is handgebonden en kost € 13,45. Het heeft ISBN nummer: 978 90 811149 9 8 en is te bestellen via www.mvscreations.nl (onder het kopje Overige boeken)

Warm aanbevolen! Net als de site www.diabikkel.nl

Ik zie iets, maak iets mee,
denk er over na
en breng het onder woorden.
Kort en krachtig. Tafreeltje
noem ik 't.
(Zonder die e achter de f)
Altijd wel iets nieuws te zien. Hier.Zomaar wat woorden uit verstreken weken:

Babyverwisseling, bedwants, beneficiair, beroepsbroer, cijfermasturberen, doemdenken, eufemistentaal, ethisch hacker, evacuatietrein, frietboutique, focuswijken, gendervriendelijk, intensivist, interne zalving, kindbom, kruimelzzp-er, lokalo, misogynie, ontroerwoud, op kenteken zetten, op het schild hijsen, pranken, ransomware-infecties, sekseneutrale toiletten, staat van nutteloosheid, stabiliseren, teugelstekelstaartkangoeroe,variabele waterjuffer, verheffen, verantwoordelijkheidsmisdaad, vroeg-intensieve neurorevalidatie, zware exemplaren, zeemeerminzwemmen.

September 2016

Hier blijft het gelukkig niet bij. Meer>>

>>

Derk Wessels Portret Zwarte Haren
vetkrijt op papier 2011
Collectie Dolhuys
nu in het Outsider Art Museum Hermitage Amsterdam

 

Outsider Art
'Zit van binnen
en móet eruit' >>
Michael Craigh - Martin, 2014


Michael Craigh - Martin, 2014

Verrassende duo’s. Bij nu/antenne (2)>>Tekening: Myrthe Mertz

 

Tjielp>>
Deze site werd gelanceerd op 20 juli 2005 en is dus precies
online. Dat zie je er niet aan af, hè?

Webstats4U - Free web site statistics Personal homepage website counter