Werk    Simonis&Buunk:   Zomers  


2011

Lees de tekst!!>>

2009

Wat doet díe daar nou?
Het schilderij (olie op board, 30,2 x 40 cm) heet Vrouw in erker, stamt uit 1950 en is van de hand van Harm Kamerlingh Onnes.

Inderdaad: er staat een dame in een erker, achter een witte cyclaam. Wie even doorkijkt ziet meer. De rechterhand steunt de kin. Een vinger raakt, bijna bevallig, de mond. Vanuit de erker, haar uitzichtpost, bespeurt ze de straat. En wat daar gebeurt. Haar blik is een kruising. Van gewoonte, lichte verveling, volhardende nieuwsgierigheid en een zekere bedachtzaamheid. Ze vraagt zich iets af, denkt na, zoekt bij zichzelf. 'Wat doet díe daar nou?' De vraag slaat ook op haar. Loerend en al. Dubbel bodempje, door de schilder aangeboden. Niet zonder humor.

Simonis&Buunk, kunsthandel te Ede, houdt van 16 juli tot en met 15 augustus '09 een zomerse verkooppresentatie. Met 60 werken van Kamerlingh Onnes. Dat is in geen jaren gebeurd. En daar blijft het niet bij. Harm krijgt spannend gezelschap. Van een keur aan schilders. Van Appel tot Mauve, van Bosboom tot Schelfhout. Onder de mensen luidt m'n titel. www.simonis-buunk.nl

Meer>>

2008

www.simonis-buunk.nlIn juni '08 wordt www.simonis-buunk.nl grondig
vernieuwd. Dagbladadvertenties genereren aandacht.


Advertenties in dagbladen, zomer '07

      

      

      

      

www.simonis-buunk.nl