Werk    Stem  


Ooit werk ik, met waarachtig genoegen, voor het Noorder Dierenpark in Emmen, van Aleid en Jaap Rensen. Het park wint de publieksprijs van Radio Drenthe. Voor een serie commercials à 1 volle minuut. Ingesproken door een coryfee. Aart Staartjes of Edwin Rutten, denk ik. Na afloop van een interview, op dezelfde zender, met mij, de schrijver, zegt de omroepster tegen me: 'u heeft een prachtige radiostem'. Dank u. Het blijft natuurlijk in mijn oren zoemen. Ik verstout me zelfs de studio in te duiken. Voor nieuwe commercials. Met mij. Dat lukt niet echt. Elke schoenmaker zijn leest.

En toch... In 2006 spreek ik, min of meer op verzoek, vijf commercials in, onder de noemer wijblij. De bedankcampagne van de goede doelen van de BankGiro Loterij. Gevolgd door een kwartet voor het Mauritshuis. Rubens & Brueghel Samen.

Krijg ik de smaak te pakken? Ik denk het wel een beetje. Wederom wijblij, vroeg in '08 en tevens vier voice overs in een filmpje voor Simonis & Buunk. Op een regionale zakenzender.

wijblij '08

Mauritshuis

Simonis & BuunkHet blijft er niet bij. Drie campagnejaren schrijf ik commercials voor de gelukkige doelen van de BankGiro Loterij en spreek ze in. Ook De Nieuwe Kerk en het Cobra Museum zijn van de partij.  

Reactie: Ik was even een paar dingen op je site aan het luisteren, klonk allemaal goed hier. Max hoorde je stem en begon te lachen, zwaaien en praten. Hij herkende je stem en vond het ontzettend grappig om je uit de computer te horen:)

Max is mijn kleinzoon uit San Francisco, op dat moment 1 jaar en 2 maanden. De computer is van dochter Nienke.