Werk    De Nieuwe Kerk:   Kiev  


Kiev is er!
Jan Hein Sassen kiest, stelt samen. Vijftig schilderijen uit de Oekraïne. Voor het eerst op reis. Directeur Mylnek helpt bij het uitpakken. Van "De Bruid". Yusuf Kho richt voorbeeldig in. Studio Berry Slok ontwerpt. Een overtuigend affiche en opvallende advertenties. Frans van der Avert lanceert kopzinnen. Noepy Testa is opdrachtgever. Ik maak het mediaplan en schrijf vier radiocommercials. Classic fm en de regionale zenders. Jaap Spijkers spreekt sonoor in, The Park Studio neemt op.

Kiev, in de Amsterdamse Nieuwe Kerk, is een aangename expositie. Met een helder zicht op de negentiende en de vroege twintigste eeuw. Bloeiperiode in de schilderkunst. In het op één na grootste land van Europa. Met als buren: Bulgarije, Hongarije, Moldavië, Polen, Roemenië, Rusland, Slowakije, Wit-Rusland, de Zee van Azov en de Zwarte Zee. Niet voor niets betekent Oekraïne letterlijk: "aan de grens". En: de kozakken stammen niet uit Rusland maar uit...Precies.

>lees     >luister     >klik www.nieuwekerk.nl     >bekijk advertenties     >stop advertenties

Reacties:

Margriet Kapteijns: Prachtige teksten en prachtige stem.
Arlette Koolen, FD: Goede terugkerende zin! Wat denk je van een achtergrondmuziekje?
Deirdre Rietdijk: Wat een prachtige commercials!
Jan Hein Sassen: Erg goed en nieuwsgierigmakend.
Noepy Testa: oh ja, onze mooie Kiev radiospots zijn sinds vorige week op de website te beluisteren. En wat een prettige stem! (homepage Nieuwe Kerk, rechtsboven, volgens mij een primeur in museumland, PM)
Joke Vroegindeweij: Bedankt voor je prachtige Kiev momenten.