Op 30 maart 2013 is Een leven lang Mijn leven lang. Radio 5, ntr Nu nog te horen en te zien op www.ntr.nl/eenlevenlang

In de VPROgids staat een vooraankondiging.

Reacties, waarvoor veel dank:

Mariska van der Burgt: De kunst van de eenvoud, ook in het gesprek. Ik blijf van je leren.

Frank Buunk: Mooie trui, Paul. Bel je binnenkort.

Cobra Museum: op de thuispagina van de website

Met dank aan Eric Wie

Michelle 't Hart: Ik heb je radio-interview gehoord, leuk!

Jaap Huisman: Ik ga luisteren, Paul!

Han ten Houte: Wij hebben inmiddels ook genoten van jouw radio interview, gekeken ook. Heel leuk om te zien. Een in voorkomen zo bescheiden dictator-tje. (O ja? Werkelijk?)

Carla Keijzer: Leuk, ik ga luisteren!

Neel Korteweg: Een leven lang heldere taal! En: Ik ben er eens heerlijk voor gaan zitten vanmiddag met Boris op schoot en een kopje thee. Je aardse trui vind ik zeer subtiel gekozen. En wat kan je toch mooi ingetogen vertellen met van die kleine blikken en gebaren die boekdelen spreken.

Stef Kreymborg: Mooi. Een leven lang. Lang zal hij leven.

Saskia Kriekhaus: Ik heb in alle vroegte deze ochtend met jou op mijn iPad genoten van jouw reclamegeschiedenis. Mooi, herkenbaar, met een glimlach!

Jan C. Krijnen: Ik vond het een zeer geslaagd en leuk interview temeer daar meerdere zaken mij bekend voorkwamen en ik was verrast en vereerd ook nog genoemd te worden.

Kees van Langeraad: Met veel plezier geluisterd naar jouw (te verwachten) onderhoudende terugblik op vele jaren Nederland - want alleen 'reclame' zou een te kleine aanduiding zijn van alles wat jij kon melden. Om toch maar een slogan te parafraseren: 'Dat zou je méér moeten doen'!

Mariska van Loon: Wat leuk, Paul! Wat een mooie en bijzondere loopbaan! Ik ga luisteren. Vlaflip eet ik regelmatig.

Mariska van Loon: Ik heb zojuist naar het interview geluisterd. Wat een mooie dingen heb je allemaal gedaan. Leuk om dit mee te krijgen.

Anita Menist: Wat een leuk interview. Ik heb ervan genoten.

Flip Nagler: Ja interessant! Ik ga zeker kijken/luisteren.

Mariet Numan:

Maud Peereboom: [...] animerend en vertrouwd, indrukwekkend ook - ik hou van je vanwege dat 'nieuwsgierig zijn'. Dat wist ik al.

Chris Reinewald: Mooi gesprek en de mooiste trui ooit gezien op Radio 5! En wat een nette interviewer. Kom daar nog ns om in het journaille van heden ten dage. Had nog wel een uur willen horen.

Johan Rijfkogel: Prachtig interview. Leuk om je weer even van dichtbij te zien en zoveel van je te horen!

Leo Schouten: Spannend!!!

Tomas Schats: Fantastisch, Paul! Ik ga hem vanavond herbeluisteren!

Tomas Schats, later: Erg goed en leuk je via de media te horen/zien. Scherp en zuiver!

Mariëtte Simonis: Waarschijnlijk krijg je nu een eigen talkshow;-)

Pieter Stalenhoef: Ik stuurde je gisteren al een sms-je toen ik de in de VPROgids de Vlaflip in combinatie met je naam tegenkwam, met de aankondiging van het interview. Leuk hoor! Gekluisterd zullen we zijn. Later: Leuk, leuk, leuk!

Björn Stenvers: Wow, wat leuk...;-) We gaan luisteren.

André Thijssen: Vanavond met veel plezier het interview bekeken en beluisterd. Het blijft een riem onder het hart iemand aan het woord te horen die al zijn leven lang begenadigd met zijn vak bezig is geweest en dat, tien jaar ouder dan ondergetekende, alweer jarenlang meer cultuurgericht, nog steeds vitaal te zien uitoefenen.

En wanneer overkomt het je nou om zo'n spectaculaire trui op de radio te zien?! Ik heb ooit zelf in een interview gezegd dat een werkstuk geslaagd is wanneer het eindresultaat aanvoelt als het dragen van een ruigharige trui op het blote lijf. Maar volgens mij had jij er een zwart t-shirt onder aan. (Klopt.)

Lieke Vervoorn: Heb zaterdagmorgen je interview al bekeken (wat een luxe dat dat op je eigen tijd kan) - wat een leuk gesprek, wat een mooi verhaal. Je moest wel even wennen, maar daarna was je helemaal jezelf, erg leuk!

Edwin Visser: Wat leuk dat ik je in de VPRObode zag staan met de vlaflip!

Katja Weitering: Hoe is de uitzending ontvangen? Ik heb nog niet kunnen luisteren. Staat wel aangekondigd op de website van het museum!

Rob van Zoest: Aangenaam interview in woord en beeld. Een lang en nog immer werkzaam leven.


Teo van den Brink, Sylvia Dornseiffer, Gerard Jongerius, Kasper van Noppen, Harald Schole, Jasper Visser


Kitty Mertz, onder anderen