Werk  Het Nederlands Zuivelbureau: 
   Joris Driepinter    Karnemelk    Melk    Vlaflip  


Nijn en ik in het Rijks!
Dick Bruna heeft een deel van zijn oeuvre in langdurig bruikleen gegeven aan het Rijksmuseum: 120 werken. Boekomslagen (Zwarte Beertje/Havank), Nijntjetekeningen natuurlijk (eindselectie voor het boekje De brief van Nijntje) en reclame-uitingen. Waaronder het karnemelkaffiche dat Dick en ik samen maken - in 1971. Voor het Nederlands Zuivelbureau, zeer gewaardeerde klant van Prad. Alwaar ik werk, ten tijde. Eigenlijk: een serie van drie - op rij geplakt, alvorens er billboards voorhanden zijn. Fris, lekker en gezond zijn de handgeschreven argumenten. www.rijksmuseum.nl O, wat een eer! (Voor mij dan).

Meer>>

Uitgebreide dagbladcampagne, jaren zeventig, samen met rasontwerper Swip Stolk.
Ik zit dan nog bij Prad.

€ 312,- op de veiling
Huib Ebbinge attendeert me. Van Sabben, Appelsteeg 1-b, Hoorn, vlakbij het Affichemuseum, veilt een karnemelk-affiche. Uit 1971, gedrukt bij Steendrukkerij de Jong & Co. te Hilversum zie ook de rubriek uitkijk: >kwadraatbladen. Het biljet is ontworpen door Dick Bruna. Op mijn verzoek en met mijn tekst. Overigens maakt het deel uit van een serie van drie. Waarom? Hierom: in die tijd bestaan er nog geen billboards. De plakplaatsen zijn keurig verdeeld. Naar A-nul. Te weten: 82,5 x 116 cm. Echt groot is dat natuurlijk niet. Vandaar dat we graag drie affiches naast elkaar willen. Een dóórlopend beeld lukt niet, want elke plek is ingelijst. Zwarthouten kadreringen belemmeren.

Van Sabben schat de opbrengst tussen € 150,- en € 300,-. Het wordt dus € 312,-. Het affiche is het meest linkse, van de trits. In het tweede worden de letters NE ook blauw en in het derde het hele woord. De andere regeltjes zijn, als ik me wel herinner: Omdat 't zo lekker is en: Omdat 't zo gezond is. Opdrachtgever bij het Nederlands Zuivelbureau, als immer en met ere: Jan C. Krijnen. www.vsabbenposterauctions.nl