Werk    Cobra Museum   Radio Cobra  


2011

Toscane in Amstelveen
Het eigenlijke verhaal staat wat ruimer beschreven (en in beeld) onder het hoofdje Vertaalslag. Op klikafstand. In deze, dezelfde, rubriek: werk/Cobra Museum. Maar hier gaat het even om de campagnevoering, het trekken van publieke aandacht. Via de radio. Ik schrijf drie teksten en spreek ze in. Elk 20 seconden. Bij Park Studio, natuurlijk. Ster∓Cultuur zendt uit. Week 44.

             

Overigens verschijnen er ook advertenties. In dagbladen, in het Amsterdams Stadsblad en in Uitkrant Amsterdam. Lieke Fijen geeft opdracht, ik schrijf, Mart. Warmerdam schenkt vorm.

                  

Reacties>>

Het Cobra Museum bestaat 15 jaar. Ter gelegenheid daarvan wordt een verjaardagstentoonstelling georganiseerd, waarop ook vijftien topstukken uit de collectie van ABN Amro te zien zijn. Radio Cobra doet kond, via Ster&Cultuur (april 2011). Stem en tekst: jazeker. Opname: Park Studio natuurlijk, 25 seconden.

Reacties>>2010

Radio Cobra

Ze doen het goed, die vier commercials rond Paris Central. En dus vraagt Els Ottenhof (dan nog adjunct, nu zakelijk directeur) me een nieuwe serie te schrijven. Ze reikt een uitstekende basis aan: iets doen met het feit dat het Cobra Museum open is. Maar wel met een knipoog graag. Dat laat ik me geen tweede keer zeggen. Binnen een mum van tijd is de tekst gereed - in drie varianten. Rob Voerman, Mogens Balle en De maskers van Cobra. De opname is als immer in mijn favoriete Park Studio - met de hogelijk gewaardeerde inbreng van Ferdinand. Wie mij kent herkent mijn stem. Uitzending via Ster&Cultuur, op drie zenders. In respectievelijk de weken 17, 20 (Voerman), 24, 28 (Balle) en 32, 36 (Maskers).

                   
Groter>>

Parijs, jaren vijftig. Via Ster & Cultuur lokken vier radiocommercials. Keurig om de beurt. Lengte: 25 seconden. Ik schrijf de tekst en spreek in. Affiche en advertenties zijn ontworpen door Mart. Warmerdam. Els Ottenhof is de, zeer gewaardeerde, opdrachtgever www.cobramuseum.info

                           

Lezen?>>

Reacties>>