Werk    Cobra Museum   Cobra buiten  


De muzen van Karel Appel. Normaal in Toscane, nu in Lisse. In de tuin van Kasteel Keukenhof. Ik reik drie passende namen aan: Toscane in Lisse, de Hof van Appel en Cobra buiten.
www.krskrscobra.nl    www.kasteelkeukenhof.nl    www.cobrabuiten.nl

Inleidende tekst bij de juni-agenda.

Een gulle BankGiro Loterij stelt een bedrag van € 454.750,- beschikbaar. Voor een welomschreven plan. Van het Cobra Museum en Kasteel Keukenhof in Lisse. Een beeldentuin in het park van het Kasteel. Nabij de bloemententoonstelling. (Tenminste) drie jaar achtereen. Gewijd aan Cobra-kunstenaars. Première, in 2012: Karel Appel en diens Toscaanse beelden.

Eerder staan die, goeddeels, binnen. In het Cobra Museum. Toscane in Amstelveen. Daarvoor maak ik advertenties, samen met Mart. Warmerdam en actualiseer ik de (jongeren)website www.krskrscobra.nl, samen met dochter Myrthe.
Zie vertaalslag/Studio Toscane>>

Het museum, bij monde van Els Ottenhof en Boudewijn Koopmans, vraagt me twee namen te bedenken: voor de beeldentuin zelf en voor de Appel-expositie. Kolfje naar mijn hand. We zijn het rap eens over:

Cobra buiten en Hof van Appel

Verder schrijf ik een tekstcapsule, waarin toonzetting wordt aangereikt. In de Keukenhofbijlage van De Telegraaf op 3 april verschijnt een advertentie, vormgegeven door Laura Kalter. Zij ontwerpt ook het logo en verzorgt de website www.cobrabuiten.nl Tot en met 21 oktober 2012.

Aanbevolen: www.kasteelkeukenhof.nl


Klik hier voor vergroting>>