Werk    Amstelpark Festival  


Je hrt de film!
Hans Kees van Dijk, middelpuntvliedende kracht binnen mijn oud-leerlingenvereniging Hou' en Trouw en Eric Fiolet, gevorderd student, vragen me op 6 februari '07 of ik de helpende hand wil bieden bij het genereren van een affiche voor, wat gaat heten: het Amstelpark Festival '07. Filmmuziek, ten gehore gebracht door middelbare scholieren. Op zondag 10 juni. Natuurlijk doe ik dat. Iedereen doet belangeloos mee.


foto: Lisa Romagna

Ik bedenk de centrale zin en schrijf de overige regeltjes. Dan vraag ik Alireza Siddighi, die 'bedwelmend mooie billjetten' ontwerpt. [Frans van Lier, in NRC|Handelsblad, 4 april 2007]. Ook Alireza zegt ja en komt al op 14 februari met 3 versies voor de dag. De def. tekst is dan nog niet eens def. De ontvangst is warm, de sponsorlogo's detoneren niet, alles is nu rijp voor de drukker.

Echt een fst!
Niet alles is even mooi, even zuiver. En niet alles is filmmuziek. Maar het is een feest om te merken met hoeveel overgave jonge mensen muziek maken. Als duo, gedrien in een band >>, in een koor, in een orkest. En het is leuk om te zien dat prille kinderen, drie jaar denk ik, heel aandachtig kunnen luisteren. Liggend in het gras. Net als honden, trouwens. (De wel graag in de schaduw). De jury heeft het niet gemakkelijk. Eigenlijk is het: appels vergelijken met peren. Ten laatste worden er, naast aanmoedigingsprijzen, twee hoofdprijzen toegekend. Gedeeld. Aan het orkest van het Ignatius en aan het vocalistentrio van CBS, Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert. Een eervolle vermelding gaat naar het weer. De oorkonde is gebaseerd op een ontwerp van Alireza Siddighi. Het tweede. www.amstelparkfestival.nl    www.siddighi.com