In 't kort (1)    In 't kort (2)    In 't kort (3)    Ng krtr (1)    Ng krtr (2) 
   Antenne    Cambodja '06    Indonesië    Mooiste    Affiches  


    Zicht op de site>>

AkzoNobel schenkt de (Coral) verf. De bewoners doen de rest. Favela (sloppenwijk) Santa Marta revisited. Rio de Janeiro.

Tukki: driewieler, drie personen, op stroom. Tot en met oktober 2011 op vrijdag en zaterdag. Van 22:00 tot 03:00, tussen Leidseplein - Rembrandtplein - De Pijp.
Ritje: € 3,- per persoon, contant bij de bestuurder, geen OV-Chipkaart. www.gvb.nl De fietstaxichauffeurs zitten niet te juichen...

Een muis van veertig.
Wat de #biologische leeftijd van muizen is weet ik niet, maar 40 lijkt me nogal hoog. Toch redt Die Maus het nog immer, bij onze Oosterburen. De gemiddelde kijker is even oud.

Meer, uit NRC Handelsblad van 8 maart 2011>>

Kunst moet. Kunst doet je goed.

Uit de kunstcollectie van AkzoNobel.

Kraanlamp van Studio Job, Antwerpen. Zie ook www.designws.com

@@nwinst Mom@
Het Museum of Modern Art heeft de apenstaart in de collectie opgenomen. Overigens spreken Finnen van kattenstaart en Italianen van slak.

Meer>>

Een wel heel bijzonder krukje, minitafeltje, noem het maar. Geïntroduceerd op Object Rotterdam, februari 2010. www.aldobakker.com

Stichting De Witte Mus heeft tot doel de mus, als diersoort, van de rode lijst af te krijgen.
(Die van bedreigde dieren). Verdient aller steun. www.stichtingwittemus.nl

Op vrijdag 13 november '09 spreekt de kunsthistorica Saskia de Bodt haar inaugurale rede uit. Waarmee, waarna, ze bijzonder hoogleraar is aan de UvA. Leerstoel: illustraties, een ondergeschoven kindje, inmiddels. Hevig benieuwd!!!

Speelmeubelkrokodil van het Deense merk Bobles. Ontworpen door Bolette en Louise Blaedel, samen met een fysiotherapeut. Leuke website: www.bobles.com


Zwarte papegaaiduiker. Tekening: Siegfried Woldhek

Uit de kast Egbert-Jan Lam ontwerpt boekensteunen. Die zich niet onopvallend schikken, maar zich duidelijk manifesteren. Bookend Bunny is de naam. In blauw, wit en zwart. Per setje van twee:
€ 9,95. www.puhlmann.nl   >>

www.bremerdezwaan.nl
Niets saaier dan een website van een advocatenkantoor. Denk je.
Meestal is het ook zo, maar hier absoluut niet. Chapeau!

Next Architects in Amsterdam wint de achtste Lensvelt Architectuur interieur prijs.
Voor het ontwerp van het kantoorpand van reclamebureau Wieden + Kennedy.
De jury roemt de manier waarop een eigentijdse werkomgeving tot stand is gebracht in een monumentaal Amsterdams pand. www.nextarchitects.nl    www.lensvelt.nl    www.wk.com

On-Hollands en een grote verrassing
Het staat in Dordrecht, ligt aan het Wantij en is een eigenzinnig samenspel. Van hotel en vergaderzalen (in een voormalige watertoren), restaurant, marktcafé en tuinen. Het luistert naar de naam Villa Augustus, is uiterst aangenaam en heeft een leuke website: www.villa-augustus.nl Van harte aanbevolen!

Hier moeten bomen komen. www.treesforelephants.nl

www.pianola.nl
Klein maar fijn museum aan de Amsterdamse Westerstraat 106. Verdient steun van alle kanten.
En zondag per maand open, verder op afspraak. Sympathieke website. Helaas zonder geluid.

www.designws.com
Heerlijke site. Dicht op het design nieuws, goede foto's. Hier ontwerper Ron Arad, kunstproducent Ernest Mourmans en kenner-collectioneur Frans Leidelmeijer. Gedrieën op TEFAF '08.
En: de Lloydbar, in het Amsterdamse Lloydhotel, ontworpen door Richard Hutten.

        

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen wil een podium zijn voor kunst, ontwerp en vormgeving van nu, morgen, overmorgen. Tegen de achtergrond van en in samenspraak met de omvangrijke eigen collectie. Onder de noemer Hollandse Nieuwe exposeren Viktor& Rolf en Alexander van Slobbe er mode, die is geïnspireerd op klederdrachten. Het museum koopt werk van hen aan.
www.zuiderzeemuseum.nl

Per 1 oktober '08 werkt het Zuiderzeemuseum niet meer met conservatoren in vaste dienst.
Zie het persbericht: >>

Buitenbeelden
Hib Anninga is bankier in ruste. Nou, ruste? Hij koopt, in Zwolle, zijn voorouderlijke grond, herwaardeert die tot park en situeert er buitenbeelden. Een intussen omvangrijke collectie. Een spannende, eigenzinnige blik op de jongere Nederlandse beeldhouwkunst. Hier een zestal voorbeelden. In alfabetische volgorde: Tom Claassen, Piet Dirckx, Ewert Hilgemann, Henk Peeters, Mark de Rover en Henk Visch. 038-453 44 12. www.anningahof.nl

Anno 2000 tekent Myrthe Mertz Antenne. Voor een ander doel. Nooit doorgegaan. Maar de beelden blijven leuk. En actueel.