Intro

Deze site blijft in beweging. Er komen geregeld nieuwe berichten op. En oude: stukjes geschiedenis. Al met al een indruk van leven, werk, belangstelling, contacten. Informeel, niet volgens een roestvrijstalen systeem. En allerminst volledig. Dat kan niet meer en dat hoeft ook niet.

Even langs de knoppen.

De thuispagina spreekt voor zich. Een combinatie van tekst en beeld, telkens wisselend. Soms wordt er doorverwezen. Naar een website elders of naar een eigen rubriek.
Met meer info.

Start is deze introductie, in woorden.

Straks is straks. Als straks geen straks meer is verhuist een bericht. Naar Nu bijvoorbeeld. Of het verdwijnt.

Nu is nu. Als dat is achterhaald, verhuist een bericht. Naar Onlangs bijvoorbeeld. Of het verdwijnt.

Onlangs bevat recent verleden. Een maand of vier, vijf. Daarna reist een bericht door. Naar Toen bijvoorbeeld. Of naar een toegesneden (sub)rubriek. Of het verdwijnt.

Toen verwelkomt het verleden en koestert het. Laten we zeggen tien, vijftien jaar. Daarna neemt Ooit het stokje over.

In Ooit komt het verleden tot rust. Maar het blijft beschikbaar. Het laat zich volgaarne oprakelen.

In Nooit sluit de bovenbalk af. Licht pikant. Laat dingen zien die niet zijn doorgegaan, gebeurd, verschenen. Met reden(en) omkleed en geenszins rancuneus. Gewoon omdat ze ook tot mijn geschiedenis behoren.

Tekst gaat over tekst. Daar is geen woord teveel mee gezegd. Soms citeer ik anderen, soms snijd ik een taalkwestie aan. Woorden, synoniemen, zinnen zijn me dierbaar. Tekst staat open voor samenhangen, verbanden. Reclame vindt er onderdak, bijvoorbeeld en ook het fenomeen: afscheid. En beeld wordt niet geschuwd.

Beeld is gewijd aan beeld. Foto's, maar ook illustraties, strips, bewegend beeld. Mijn eigen camera (eerst Minolta, nu Canon) is beschaafd van de partij.

Werk toont uitingen die ik heb gemaakt, voor en met anderen. Het predigitale tijdperk is niet rijkelijk vertegenwoordigd (het laat zich raden waarom). Maar sinds een jaar of wat liggen er geen beren meer op de weg.

PM, Paul Mertz. Je ontkomt er niet aan. Uiteraard is mijn cv aanwezig. Nogal lang en in de ouderwetse volgorde. Beginnend bij het begin. Voorts: foto's, knipsels, publicaties, toespraken, reacties van anderen, m'n agenda, het colofon. Plus de site die voor mijn 60e verjaardag is gemaakt. Een fantastisch cadeau!

Uitkijk. Biedt zicht op wat zich buiten afspeelt, is actief en refereert bewust aan het gelijknamige Amsterdamse filmhuis. Dat houdt het nog immer moedig vol. In déze Uitkijk brokjes info, faits divers, links. En niet te vergeten: snel groeiende aandacht voor mijn dierbare Indonesië.

Uitkeek is de verleden tijd van Uitkijk. Een bewaarplaats voor wat oudere berichten. Als een expositie voorbij is, om maar iets te noemen. Niet alles blijft behouden. Wel beelden, items, met zeggingskracht.

Ja en dan nog de Scroll strook. Een soort vrije busbaan, vooral bedoeld voor formaten die zich niet verdragen met de gangbare beeldverhouding van het scherm. Zoals de lange, smalle annonces voor het Mauritshuis. In de rubriek Werk. Elders worden in de vrije ruimte af en toe visuele knipogen gegeven. Dan verwijst >>, ter rechterzijde van de pagina.

Ik herhaal graag een zin uit het begin: informeel, niet volgens een roestvrijstalen systeem.
Zo komt het dat rubrieken niet altijd strikt eenduidig zijn. Dat mijn Favorieten onder Beeld staan en niet bij PM. En dat er verschillende Antennes signalen afgeven, op diverse plekken op deze site.

Einde Intro

Terug naar Start