Ooit  Eigen werk    Pribaut  Deborah Wolf, nu Deborah Campert

Vooraf
Sinds 1 november 1960 werk ik bij Prad. Hoofdstedelijk reclamebureau, Sarphatistraat 47 - 55, boven een bankfiliaal. Gaandeweg groeit Prad uit het jasje. Het kantoor wordt te klein, onhandig, gedateerd. Verhuizen dus. En wel naar de Wibautstraat 133, op loopafstand. Een sober, sympathiek en overzichtelijk gebouw, ontworpen door architect F.J.E. Dekeukeleire. Hoek Ringdijk, schuin tegenover de Banketbakkersschool en de Renaultgarage. (Tegenwoordig FD en Dauphine).
Dan
roept directeur/eigenaar Maurits Aronson me bij zich. Eerste helft 1966. Hij wil het hele gebouw huren, van een diamantair. Ook de parterre. Edoch. Die moet twee jaar buiten bureaugebruik blijven. 'Als daar meteen kantoren komen wil elke assistent terstond een assistent.' En dus heeft hij iets anders op het oog. Of ik er, maximaal twee jaar, een galerie wil runnen... Dat wil ik graag, heel graag. Maar. Dan moet ik wel een assistent mogen. Ik 'bedien' een fiks aantal opdrachtgevers en kan zulks in mijn 1tje al nauwelijks aan. Dat weet Aronson natuurlijk ook wel en dus krijg ik de vrije hand. Het wordt: Deborah Wolf. Samen organiseren we een groot aantal tentoonstellingen. In een beeldschone zaal. Ruim, mooi van verhoudingen, prachtig licht, zelfs een prentenkabinet.
Galerie Pribaut
Zo luidt de naam. Op voorhand door Aronson bedacht. Samengaan van Prad en Wibaut(straat).
Tevoren
Beeldende kunst is me niet vreemd. In 'De Drommedaris' te Enkhuizen organiseer ik (in mijn vrije tijd, van eind 1961 tot medio 1966) ruim veertig tentoonstellingen. Samen met o.a. Jaco Groot. Daaraan is een natuurlijk einde gekomen en dus is het verzoek van Aronson me uiterst welkom. En ook omdat Amsterdam, hoe je het ook keert of wendt, een forse stap verder is dan de IJsselmeerhaven, hoe dierbaar me die ook is (en blijft).

26 expo's in ruim 2 jaar
Het heeft me wat moeite gekost een complete lijst samen te stellen. Reclamebureaus gaan nogal eens slordig om hun verleden. Maar met de hulp van Marijke en Hugo Janssen ben ik er goeddeels uitgekomen. Van alle tentoonstellingen zijn titel, data en aard van het gebodene achterhaald. Van de meeste tevens de naam van de openaar.

Overzicht>>