Canon Ixus 100    Kudde    Moe    Mars    Designer Toys    Omhoog 
   Antenne (1)    Antenne (2)    Focus (1)    Focus (2)    Galerij(1)    Galerij(2) 
   Kijk nou toch (1)...    Kijk nou toch (2)...    Niets is onmogelijk 
   Minolta    Canon    De Burka's    Vrede  

    Zicht op de site>>

Precolumbiaanse tranen op Peruaans koper, 1000 800 voor onze jaartelling.

De Opera van Sidney en het zakendistrict er achter (17 september 2015)

4 juli, de Fourth of July, 2013. Herdenking, viering, van de Onafhankelijkheid. Ook hier natuurlijk, bij het in Nationale Monument in Washington (in de steigers vanwege een aardbeving in 2011).

2 juli 2013. Nog twee dagen en Amerika viert feest. Maar dan moeten de nagels van George Washington er wel verzorgd uitzien! Union Square.

Goed om te lezen>>

Eliasson: regenboogpanorama stadhuis Arhus

Eliasson op de Hong Kong International Art Fair (26 mei 2011)

Woensdag 20 april, 2011. Ik loop over het Spui naar De Nieuwe Kerk. Voor een vroege bespreking. Negen uur heit de klok. Ik passeer de American Bookshop en zie daar het bordje GESLOTEN. Met die prachtige tekst van Leo Vroman. Het wordt een heerlijke dag.

Nat in nat tekening door Rop van Mierlo. Deze beer kijkt je aan in zijn boek Wild Animals. www.wilde-dieren.nl

Gezien. Door Huib Ebbinge. Op het Amsterdamse Kwakersplein.

Oolong is een mooie thee. Maar ook>>

Haran Kumar, India, 22. Loopt als kind weg van huis en wordt opgevangen in Delhi. Naast het station. Door de stichting 'Salaam Baalak Trust'. Wil fotograaf worden. Dat lukt hem. Werkt intussen voor The Times of India, krijgt een beurs van Benetton en is vrij kunstenaar. Veel foto's van straatkinderen. Zijn eerste expositie is in de broodjeszaak van de Nederlandse Lalita de Goederen- van Lamsweerde. In de satellietstad Gurgaon, twintig kilometer van Delhi. Die heeft daar veel succes met Hollandsche stroopwafels. www.haranphotography.com (FD 19 april 2010)

Uit de kunstcollectie van Akzo Nobel. De naam van de beeldhouwer is me ontschoten. De linker figuur (uit één stuk gesneden) doet me een beetje aan Hans van Mierlo denken. Maar wie is die rechter dan? De reïncarnatie van Joop den Uyl?

NRC/H 29 maart 2010>>


New Museum, New York 2007


Zollverein School of Management and Design, Essen


Rolex Learning Centre Lausanne 2009                                                    Stadsschouwburg Almere

Japans duo krijgt Pritzker-prijs.
De Pritzker-prijs (bronzen medaille en rond € 75.000,-) is zo'n beetje de Nobelprijs voor de architectuur. De editie 2010 is toegekend aan Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa. Oprichters en partners van het bureau SAANA. Hun website is zeer bijzonder: er staat uitsluitend een e-adres op.

Zie hier: katgod Bastet
Volgens Egyptenaren familie van zonnegod Ra. Lange tijd aanbeden als maangod. In 2009 bij honderden ontdekt, te Alexandrië. In een tweeduizend jaar oude tempel.

Calvin and Hobbes

Frans van Lier Recollage

Paddy Bedford (1920 - 2007), zoon van het Gija volk, Australië. www.aamu.nl

BMW nodigt de Deense kunstenaar Olafur Eliasson uit een auto te veranderen in een kunstwerk. Eerder doen onder meer Andy Warhol, David Hockney en Robert Rauschenberg dat ook. Voor de BMW Art Car Collection. Maar. Eliasson pakt het anders aan. Hij beschildert geen voiture doch geeft een lichtgevende, coconvormige ijssculptuur gestalte. Bij min 10 graden te bezichtigen in de Neue Pinakothek in München. In sierwitte een koelcel van 75 vierkante meter. Een suppoost reikt dekens aan. Wie goed kijkt ziet diep in het binnenste wielen en stuur van BMW's waterstofauto. Eliasson houdt niet echt van auto's. Maar hij prijst BMW. Een citaat uit een artikel van Arjen Ribbens in NRC/Handelsblad van 5 juni '08: 'Het feit dat ik hier namens BMW mijn scepsis over auto's kan ventileren, vind ik heel genereus. Ondanks dat onze agenda's sterk verschillen, ben ik niet als indringer, maar als gast behandeld. We hebben zeer open en eerlijke discussies gevoerd'.
Zie ook de rubriek beeld:Minolta>>

Montmartre in de regen is een bijzondere aankoop door het Van Gogh Museum. Pierre Bonnard schildert het in 1897. Vanuit zijn zolderatelier. Dertig is hij dan. Volgens kenners staat hij onder invloed van de Japanse prentkunst. Hoe dan ook is de tegenstelling tussen het levendige rechterdeel (de Rue Tholozé) en de rustige rest een boeiende. De helft van het aankoopbedrag komt van de BankGiro Loterij. Ook de Vereniging Rembrandt en het VSBfonds dragen bij. (2009)

Jean Cocteau. In 1949 geportretteerd door Irving Penn (1917 - 2009)

Vader zeepaard baart het nageslacht.


Foto: Paul Kramer (Hermitage Sint-Petersburg)

         Cartoon van Reinier Saul. Zie ook: aanraders>>Met dank aan Nienke Levin-Mertz    http://www.sfzoo.orgVan de hand van Myrthe MertzVliegend draakje, 1650, Universiteitsmuseum Utrecht www.academischerfgoed.nl